Waarom kiezen voor handgemaakte meubels?

25-02-2023

Als meubelmaker ben ik overtuigd dat de keuze voor een meubel vaak samenhangt met de ruimte waar het in terecht zal komen. Het is belangrijk dat een meubel op maat gemaakt is voor de specifieke ruimte waar het zal worden geplaatst, zowel qua afmetingen als qua materiaalkeuze. Een meubel dat perfect past bij de ruimte zal een harmonieus en gebalanceerd gevoel geven.

Daarom vertrek ik bij het ontwerpen van een meubel steeds van de functie die het meubel zal hebben in combinatie met de ruimte waarin het terecht zal komen. Een eettafel die tien centimeter te lang of te kort is voelt meteen "fout" aan, net als een salontafeltje dat niet past bij de hoogte van je zetel. Door het meubel volledig af te stemmen op de ruimte, creëer ik een uniek en persoonlijk meubelstuk dat één is met je interieur.

Materiaalkeuze is een ander belangrijk element bij het kiezen van meubels. Hoewel ik natuurlijk altijd trouw blijft aan mijn eigen stijl, kan bijvoorbeeld de houtsoort van een tafelblad afgestemd worden op reeds aanwezig hout in de ruimte. Een gevolg hiervan is dat een op maat gemaakt meubel minder snel zal gaan vervelen omdat het perfect blend met de ruimte waarin het staat en dus niet zo snel aan vervanging toe zal zijn vanuit esthetisch oogpunt. 

Een derde belangrijk kenmerk van handgemaakte meubels is de kwaliteit van het geleverde werk. Bij elk elke stap in het productieproces controleer ik eigenhandig de kwaliteit van het geleverde werk, bijvoorbeeld of mijn laswerk wel loodrechte hoeken heeft. Ik kan steeds zonder probleem bijsturen waar nodig omdat ik het volledige productieproces in eigen handen heb.

Een laatste belangrijk argument voor het kiezen van handgemaakte meubels op maat: je steunt er lokale ambachten mee in plaats van bedrijven die gaan voor massaproductie. Kortom, door te kiezen voor handgemaakte meubels krijg je niet alleen een meubel dat perfect past bij de ruimte, maar ook een meubel van hoge kwaliteit dat langer meegaat en je interieur verrijkt, terwijl je ook nog eens bijdraagt aan de lokale economie. 

Wil je ook graag een uniek, handgemaakt meubelstuk in huis halen? Neem dan zeker een kijkje op mijn website en ontdek wat ik voor jou kan betekenen! Heb je nog vragen over de voordelen van handgemaakte meubels op maat? Aarzel dan niet om me een berichtje te sturen via het contactformulier op mijn website!